HTML

A "Hörpintő 2" legendái

"Nem tudtuk mi a valódi neve a hörpinek, de nem is érdekelt. A sör olcsó volt, a bútorok csoffadtak, a vendégek pedig mind-mind igazi legendák. És ennek mi is részesei voltunk egykoron. Mítosz, valóság, sör, bor, pálinka, képszakadás."

Friss topikok

Címkék

corvinus (1) csalás (1) doctor (1) első (1) hörpi (1) kocsma (2) legendák (2) phd (1) sör (2) tonyo (1) történetek (2) trükk (1) tulaj (1) Címkefelhő

Archívum

2013.05.15. 19:28 Thomas P. Johnson

A 100 ft-os trükk

Az egyik tulaj, Tonyó (Antal lehetett a "becsületes" neve, amíg még becsületes volt...), szóval csórikám igazi bűvésznek gondolta magát, fő trükkje pedig a nulla forint befektetésből virágzó kocsmát csinálni.Nagy trükk, kb. 100 000 magyar vállalkozó próbálta már.

Jó, érted, nem úgy van az - magyarázta nekünk valamikor bebaszva - hogy költeni is kelljen a helyre, viszi a pénzt ez a szar és csak napi 300 000 ezer a bevétel. Egyébként is kurvára nem veszi észre senki, ha kicsit meghigítjuk a sört meg a kommersz szart rakjuk a finlandiába, kár is ezekbe a részeg alkeszokba. Nem mindegy, mivel mérgezik magukat? Úgyis szétbaszták már minden érzékszervüket, jó lesz az nekik. Te, Terike, hozzál már nekem egy Chivast, de ne a pultból bazmeg, hanem hátulról a zárt szekrényből. Na.Egyébként is az államé lesz a bevétel fele, hát mi a fasz vagyok én? Ökonometrikus szervezet, vagy hogy mondják? Nehogy már belőlem éljenek ezek a tetvek, én nem fizetek az újabb audijukba. Jóvan Terike, többet már nem iszom, mert még a köcsög rendőrök is megbasznak hazafelé, aztán elviszik az A4-t. Jó lenne nekik a kocsiparkba, hah. Buzik!

A sok kicsinyes trükkje mellett nekem a kedvencem a 100 ft-os "Nyerj egy whiskey-t" medzsik volt. Az volt a lényege, hogy egy üvegbe lehetett kb. fél méter magasról beejteni a százast. Gondolom kitaláltad, hogy a pénz kurvára nem fért át az üveg száján. Elsőre mi is röhögtünk, ahogy te sem érted. 1 próbálkozás után levágja a delikvens, hogy mekkora átbaszás az egész. De nem így lett. Egyrészt mert a nyeremény egy üveg whiskey volt, 100 forintot simán megért egy próba. Másrészt, ami igazán motiválta az embereket, hogy 1-2 naponta random megjelent valaki, bedobta és nyer. Igen, pontosan az volt a trükk, amire gondolsz: egy-egy törzstag kisebb százashoz hasonlíto pénzérmét dobált be. Ilyenkor mindenki kurvára örült, kihozták a "Chivast" (nem a zárt szekrényből...), odaadták a srácnak, aki persze elment vele, mondván, majd otthon megissza. Hát, ha tudnátok mennyien beszopták...

Persze a trükk szar volt, hiszen csomó embernek kellett asszisztálnia hozzá. Ugyanaz nem nyerhetett mindig, így a törzstagokat is be kellett venni a buliba. Egy kurva nagy probléma volt: EZ EGY KOCSMA. Azaz önmagában ez nem probléma, de teli van részeg emberekkel. A piás pedig nem tudja tartani a száját és a szabályokra is nagy ívben szarik. De arra kurvára nem számított senki, hogy egyszer a rendőrök jelenlenek meg, persze a "csudaüveget" keresték. Mögöttük meg ott kullogott egy srác a kocsmából, a Döme, akiről azt kell tudni, hogy egy átlagos arc: nincs pénze soha, de állandóan csak iszik. A vesztét pont ennek a rutinnak a megszakítása okozta: boltban vett egyperces történet (ala tipli) fizetése közben kurvára megörült, hogy van még egy százasa, szal vett magának kiflit is. A boltos meg feszt kiszúrta, szóval jöttek a zsaruk és Döme bizony őszinte srác, két perc múlva lent voltak a Hörpibe, hogy Döme még a félig szétrágott és majszolt kiflivel a szájában vigyorgott a yard mögött.

Tonyó persze kurvára beszart, esküdözött, hogy ő csak az üveget hozta és bele lehet találni, csak a tehnikán csiszolni kell, meg itt van a Zsolti gyerek is, ő is nyert már, Zsolti bazdmeg gyere már ide - ordít felém -, ugye, hogy sima százassal is megy? Valami köcsög ki akart rabolni, az készített kisebb százast, de én most fel is jelentem, élek állampolgársági jogaimmal! Mert hogy van az, hogy még az állam se véd meg? Hiába fordította a maga javára a sztorit, a rendőrök kényszeredetten mosolyogtak és csóválták a fejüket. Tonyókám, kurva nagy büntetés lesz, hehe, ordítja Döme, közben persze repül a prézli szanaszét a szájából. Az egyik rendőr arc megunva a jelenetet, miközben törölgette a nyálas pékárút a hátáról, elővette a csekkfizetét. Aztán mint valami filmben, jött a csattanó, komor arccal betolt egy ilyet: Jólvan, esetleg megbeszélhetjük. Azt bedobta százast az üvegbe és ránézett a kollégájára:

- Te Jancsi, nyertünk?
- Nyertünk, Béla, nyertünk.
- Aztán mi a nyereményünk? - fordul oda Tonyóhoz, aki falfehér arccal leemeli a polcról a Chivast.
- Köszönjük. Jó volt önökkel játszani - körbenéz szigorúan, mind a westendekben, majd kisétál.

Esküszöm, ebből a jelentből forgatták az Üvegtigrisben, amikor az öreg kék kaparja a nyereményét a második részben.

Tonyó persze kurvára büszke volt magára, mert épp akkor úszott meg egy méretes büntetést a Győri likőrgyár méltán híres Ten Dollars whiskey-jével.


Vett is inkább egy csocsó asztalt, mely minden ötödik játékra eggyel kevesebb golyót adott.

Biztos kurva sokat spórolt vele.

Szólj hozzá!

Címkék: kocsma trükk csalás legendák tulaj tonyo


A bejegyzés trackback címe:

https://horpilegendak.blog.hu/api/trackback/id/tr835292133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása